2018 Yılı Mali Destek Programları Açıklandı

  • <%=haberItem.BASLIK %>
10 Ocak 2018 Çarşamba

2018 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı dönemi 29/12/2017 tarihi itibariyle başladı.  2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında ilan edilen mali destek programlarının toplam bütçesi 16 milyon TL olarak belirlendi.

Bu çağrı kapsamındaki program başlıkları şu şekildedir:

  1. Sektörel Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programı (Kar Amacı Güden Kuruluşlara Yönelik)

Programın Toplam Bütçesi: 8.000.000 TL

Proje Başına Mali Destek Tutarı: Asgari Tutar:100.000 TL    Azami Tutar: 600.000 TL

Proje Başına Mali Destek Oranı: Asgari Oran: %25              Azami Oran: %50

  1. Endüstriyel Simbiyoz Mali Destek Programı (Kar Amacı Güden Kuruluşlara Yönelik)

Programın Toplam Bütçesi: 3.000.000 TL

Proje Başına Mali Destek Tutarı: Asgari Tutar:100.000 TL    Azami Tutar: 600.000 TL

Proje Başına Mali Destek Oranı: Asgari Oran: %25             Azami Oran: %50

  1. Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı (Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik)

Programın Toplam Bütçesi: 5.000.000 TL

Proje Başına Mali Destek Tutarı: Asgari Tutar:100.000 TL    Azami Tutar: 400.000 TL

Proje Başına Mali Destek Oranı: Asgari Oran: %25             Azami Oran: %75

Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden proje başvuruları için son başvuru tarihi 22/03/2018 saat 18:00olarak belirlenmiştir. Projeye ilişkin taahhütnamenin imzalanması/teslimi için son tarih 29/03/2018 saat 18:00’dir.

Başvuru Rehberleri:

Her bir programın detaylı bilgilerinin yer aldığı başvuru rehberlerine ulaşmak için aşağıdaki bağlantılara tıklayınız.

Sektörel Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programı Başvuru Rehberi için tıklayınız…

Endüstriyel Simbiyoz Mali Destek Programı Başvuru Rehberi için tıklayınız…

Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı Başvuru Rehberi için tıklayınız…

Destekleyici Belge Şablonları için tıklayınız…

2018 Yılı Mali Destek Programları için proje başvurularının hazırlanmasında Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) kullanılacaktır. Başvurular, https://kaysuygulama.kalkinma.gov.tr/ adresine girilerek KAYS başvuru modülü üzerinden yapılacak ve projeye ilişkin taahhütnamenin imzalanması/teslimiyle birlikte başvuru tamamlanmış olacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S.):

Başvuru rehberlerinde cevabını bulamadığınız sorularınızı proje@bebka.org.tr e-posta adresine ya da 0224 211 13 29 nolu faks numarasına yazılı olarak gönderebilirsiniz. BEBKA’ya gelen sorular 10 gün içerisinde cevaplanacak ve eşitlik ve tarafsızlık ilkesi gereği geneli ilgilendiren soruların cevapları www.bebka.org.tr internet sitesindeki Sıkça Sorulan Sorular bölümünde yayımlanacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S) bölümü için tıklayınız…

Bilgilendirme Toplantıları:

Programın tanıtımı için bölgemiz illerinde bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir. Bu toplantılar kamuya açık olarak düzenlenecek olup, kayıt yaptırmak gerekmemektedir.  İlgilenenlerin kendilerine uygun olan gün ve yerdeki bir toplantıya katılabilirler.

Bilgilendirme toplantı takvimi için tıklayınız...

Proje Yazma Eğitimleri:

Proje teklif çağrısı kapsamında, projelerin KAYS üzerinden başvurusunun nasıl yapılacağı, projelerin nasıl hazırlanması gerektiği, proje döngüsü yönetimi ve mantıksal çerçeve yaklaşımı gibi konuların ele alındığı ücretsiz proje yazma eğitimleri düzenlenecektir. Potansiyel başvuru sahipleri belirtilen takvimdeki uygun bir eğitime katılarak projelerin nasıl hazırlanması gerektiği konusunda bilgi alabileceklerdir.

Eğitim takvimi kesinleştiğinde ayrıca duyurusu yapılacaktır.

Proje döngüsü yönetimi, proje başvuru formu ve bütçe ile ilgili eğitimler ayrıca çevrimiçi olarak web sitemiz üzerinden sesli ve animasyonlu olarak sunulmaktadır. Proje yazma eğitim toplantılarına katılma fırsatı bulamayan ya da bilgilerini pekiştirmek isteyenler çevrimiçi proje yazma eğitimi yazılımından da yararlanabilirler.

Çevrimiçi proje yazma eğitimine erişmek için tıklayınız… (internet explorer tarayıcısından erişim sağlanabilmektedir)

Teknik Yardım Masası:

Başvuruda bulunmak isteyen proje sahiplerinin, sunacakları projeyle ilgili Ajansta ilgili uzmanlarla görüşebilmeleri için teknik yardım masaları kurulacaktır. Her bir proje sahibi için azami 1 saatlik süre ayrılacak olup, başvuru sahipleri aşağıdaki bağlantıdan randevu alarak söz konusu hizmetten faydalanabileceklerdir. Teknik yardım masası mali destekler konusunda bilgi vermek veya nasıl proje yazılacağı konusunda bir eğitim değildir. Bu hizmet özellikle mali destek programlarına başvuru yapılabilecek somut bir projesi olan ve projesi hakkında fikir alışverişinde bulunmak isteyen başvuru sahiplerine yöneliktir.

Teknik Yardım Masasından ilerleyen günlerde faydalanılabilecektir. Söz konusu hizmetten faydalanmak isteyen başvuru sahipleri bu sayfada verilecek bağlantıdan online kayıt yaptırabilecektir.

KAYS Kullanım Kılavuzu:

KAYS üzerinden proje başvurusu yapabilmek için izlenmesi gerekli adımların açıklandığı, görsel olarak hazırlanmış eğitim dokümanları bulunmaktadır.

KAYS eğitim dokümanları için tıklayınız...