ULUTEK ile TUBİTAK BUTAL İşbirliği Protokol İmza Töreni Gerçekleşti

  • <%=haberItem.BASLIK %>
8 Şubat 2018 Perşembe

TÜBİTAK BUTAL, ülkemizin sürdürülebilir rekabet gücünün artırılması amacıyla özel sektör, kamu kurum ve kuruluşları, bilim insanları ile diğer ilgililere ileri teknolojiye sahip cihazlarla, akredite standart ve işletme-içi metotlar kullanarak; otomotiv ve tekstil ağırlıklı olmak üzere, kimya, çevre, gıda ve tarım kimyası konularında deney, muayene, uluslararası gözetim ve eğitim hizmetleriyle Ar-Ge proje destek hizmetleri sunmaktadır.

Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde yer alan firmaların  Ar-Ge ve yenilik kapasitelerini artırmak, araştırma kaynaklarını verimli şekilde kullanmak ve sinerji oluşturarak Kamu - Üniversite - Sanayi İşbirliğine katkı sağlamak amacıyla ULUTEK ile TUBİTAK BUTAL arasında 7 Şubat 2018 tarihinde bir protokol imzalandı. İmza törenine Ulutek Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet KANIK, TUBİTAK BUTAL Müdürü Sedat AKTAŞ ve Ulutek firma temsilcileri katıldı. İmza töreni öncesi BUTAL Müdürü Sedat AKTAŞ tarafından BUTAL’ de verilen test/analiz ve muayene hizmetleri ile ilgili tanıtım sunumu yapıldı.

Bu protokol kapsamında Ulutek Firmaları için getirilen fırsatlar;

  • İhtiyaç duydukları test, analiz ve muayene hizmetlerini BUTAL'de %5-%20 oranlarında indirimli olarak yaptırabileceklerdir.
  • Yetki gerektiren numune alma işlemleri için BUTAL yetkili personelleri Teknopark firmasına gelebilecektir.
  • Firma ile sözleşme yapıldığında, peşin ücret alınmaksızın, BUTAL’de hizmete başlanacaktır.
  • BUTAL’de firmaları ilgilendiren bir konuda eğitim düzenlemiş ise, 2 kişiye ücretsiz olarak kontenjan ayrılacaktır.
  • KOBİ’ler test, analiz ve muayene hizmetleri için % 50 KOSGEB desteğinden yararlanabilecektir. (3 yıllık genel destek, üst limit: 30.000-TL)