TUSAŞ Uludağ Üniversitesi'nde Ar-Ge Merkezi Kuracak

  • <%=haberItem.BASLIK %>
6 Ağustos 2018 Pazartesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, bilgiyi ekonomiye dönüştürmede önemli bir adım daha attı. TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI),İstanbul’dan sonra şimdi de Uludağ Üniversitesi’nde Ar-Ge merkezi kuracak…

Türkiye’nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla kurulan ve bu alanda küresel ilk yüz oyuncu arasında yerini alan TUSAŞ, Uludağ Üniversitesi’nin bilgi birikiminden yararlanmak maksadıyla araştırmacıların ve öğrencilerin Ar-Ge çalışmalarını destekleyecek…

TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat, TUSAŞ Strateji ve Teknoloji Yönetim Başkanı ve aynı zamanda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, TUSAŞ Strateji ve Teknoloji Bölümü Proje Danışmanı ve ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Evis ve TUSAŞ İstanbul Teknopark Kurucu Müdürü Prof. Dr. Kemal Fidanboylu, Bursa Uludağ Üniversitesi’ne gelerek Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’la birlikte TUSAŞ Uludağ Ar-Ge merkezi hazırlıklarını gözden geçirdi.

TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda eski bir Uludağ Üniversiteli akademisyen olan Prof. Dr. Oğuz Borat, şirketin yeni bir strateji ile merkez dışında da arge merkezleri kurmaya başladığını, üçünün İstanbul’da kurulduğunu, birinin de Uludağ Üniversitesi’nde kurulmasını uygun bulduklarını söyledi. Bursa’nın ekosisteminin çok güçlü olduğunu ve beklentilerinin bu yüzden fazla olduğunu ifade eden Prof. Dr. Oğuz Borat, “Kıza zamanda büyük gelişmeler olmasını bekliyoruz” dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Araştırma Vadisi olarak belirlediği bölgede bin metrekare taban alanına sahip bir Ar-Ge merkezi kurmayı planlayan TUSAŞ, yeni binası yapılıncaya kadar ULUTEK TEKNOPARK’ ta Ar-Ge Ofisini açarak hizmete başlayacaktır. Bu kapsamda TUSAŞ yetkilileri bölgemizi ziyaret etmiştir.