Rekabetçi Sektörler Programı 2. Dönemi Proje Teklif Çağrısı Bilgilendirme Toplantısı

  • <%=haberItem.BASLIK %>
17 Nisan 2019 Çarşamba

Rekabetçi Sektörler Programı 2. Dönemi Proje Teklif Çağrısı Bilgilendirme Toplantısı 16.04.2019’da İstanbul’da gerçekleştirildi. Bilgilendirme Toplantısına Ulutek Teknopark Uluslararası Projeler Uzmanı Mustafa Kahraman katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını Sanayi ve Ticaret Bakanlığı AB Mali Programlar Daire Başkanı Ahmet Alperen SAĞKAYA yaparak Rekabetçi Sektörler Programına ilişkin bilgiler verdi. İlgili program kapsamında ikinci dönem teklif çağrısı kapsamında beklentilerine ilişkin bilgiler aktardı.

AB Türkiye Delegasyonu Mali İşbirliği Başkan Vekili Angel Gutierrez HIDALGO da beklenen projelere ilişkin, amaçlarına ilişkin detayları ifade etti. Bilginin inovasyona dönüşmesini amaçladıklarını; inovatif ve sürdürülebilir projelerle rekabet gücünün artırılmasının amaçlandığını belirtti.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Stratejik Programlama İzleme ve Değerlendirme Bölümü Uzmanlarından Mehmet Aşıcı ve Osman Cihan Selvi de proje başvuru süreçlerine ilişkin bilgiler vererek, başvuracak kurumların nelere dikkat etmeleri gerektiği hususunda katılımcılara bilgiler verdiler. Bilgilendirme toplantısı soru-cevap bölümleriyle katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla interaktif biçimde gerçekleşti.