Teknokentlerde Yer Alan Bilişim Teknolojileri Şirketlerinin Küreselleşmesi İçin Kritik Unsurlar Çalıştayı'nın ikincisi gerçekleştirildi

  • <%=haberItem.BASLIK %>
6 Mart 2020 Cuma

Teknokentlerde Yer Alan Bilişim Teknolojileri Şirketlerinin Küreselleşmesi İçin Kritik Unsurlar Çalıştayı öncesinde, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Denek üyesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yönetici şirketleri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısında Derneğin gerçekleştirdiği faaliyetleri ve gelecek planları aktarılarak, TGB temsilcilerinin önerileriyle yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

Genel Kurul Toplantısı sonrası, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği’nin Türkiye Bilişim Derneği ile iş birliğiyle gerçekleştirdiği “Teknokentlerde Yer Alan Bilişim Teknolojileri Şirketlerinin Küreselleşmesi İçin Kritik Unsurlar’’ konulu Çalıştayın devamı niteliğinde ikincisi gerçekleştirildi. Çalıştay’da TGB Yönetici firmaları, TTO temsilcileri, Kamu Kurumları temsilcilerinin katılımıyla, Bilişim Teknolojileri şirketlerinin küreselleşmesi konusu masaya yatırılarak, sorunlar tespit edilmiş ve çözüm önerileri dile getirilmiştir. Bu kapsamda iki derneğin, çözüm önerileriyle ilgili kurumlarla yapılacak temasları ile kalıcı çözümler üretilerek, Bilişim Teknolojileri şirketlerinin küreselleşmesi için önü açılarak destek mekanizmaları kurulması amaçlanıyor.

ULUTEK Teknopark ve Ulutek bünyesinde faaliyet gösteren Bilişim Teknolojileri şirketlerini temsilen ULUTEK Genel Müdür Yardımcısı Hakan Gedikli ve Uluslararası Projeler Uzmanı Mustafa Kahraman TGBD Genel Kurulu ve Çalıştaya katılarak katkı sundular.