Vibuy İle Video İzlerken Alışveriş Yapılabilecek

  • <%=haberItem.BASLIK %>
14 Aralık 2020 Pazartesi

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde faaliyet gösteren Smartover Yazılım tarafından geliştirilen alışveriş yapabilen video teknolojisi Vibuy, İzle ve satın al özelliği ile online videoların kullanılma şeklini değiştirerek, bir video içinde izleyicilerin mümkün olduğu kadar fazla etkileşim gerçekleştirmesini sağlıyor ve böylece videoları yatırım getiren, ölçülebilir deneyimlere dönüştürüyor.

Vibuy sayesinde İzleyiciler online videoları izlerken beğendikleri öğeleri bulmak için sayısız sayfayı filtrelemek yerine, artık video sayfasından ayrılmadan öğeleri sepetlerine ekleyebiliyorlar. Vibuy’un dinamik, kişiselleştirilebilen video oynatıcısı dijital TV platformlarına, web sitelerine ve sosyal ağlara kolayca entegre edilebiliyor. Online tüm mecralarda hedef odaklı pazarlama faaliyetleri kurgulanmasına imkan sağlıyor.

Smartover Yazılım tarafından geliştirilen Alışveriş yapılabilen video teknolojisi Vibuy, moda teknolojilerine yatırım yapan WE Capital’den 500.000 dolar yatırım aldı. Girişim aldığı yatırımı, mobil uygulamalarını geliştirmek, iş birlikleri yapmak ve yurtdışı pazarı genişletmek için kullanacak.

Girişimin kurucularından ve yönetici ortağı Faruk Çıbuk yatırım hakkında “Videolar en başından bu yana pasif pazarlama aracı olmuştur. Şirketler, satışlarını artırmak, marka bilinirliği oluşturmak ve potansiyel müşterilere ulaşmak için video pazarlamayı kullanıyor. Vibuy ise müşterilerimizin video içeriklerini daha interaktif ve ticari hale getirme taleplerinden doğdu. Müşterilerimize sadece özelleştirebilir bir video player sunmakla kalmayıp, aynı zamanda video pazarlaması ve e-ticarette başarılı olmak için ihtiyaç duydukları video e-ticaret özelliğini sağlamak için yenilikçi bir iş yaratma çabası içinde bulunduk. İzle ve satın al özelliği ile kitlelerin markalarla videolar üzerinden direk etkileşime geçmelerini sağladık. Ürünümüzün izle satın al özelliği patentli bir teknoloji olmayı başardı” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı mobil uygulamalarını yayına almak, iş birlikleri yapmak, hem yerel hem de globalde tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinde kullanarak,  uluslararası bir başarı yakalamayı hedefliyor.