KÜRESEL PAZARI TANIMAK İÇİN TİCARİ İSTİHBARAT ŞART

  • <%=haberItem.BASLIK %>
12 Temmuz 2021 Pazartesi

ULUTEK Teknopark’ın firmalara yönelik webinarında küresel pazarı tanımak için ticari istihbaratın doğru yöntemlerle elde edilmesi ve kullanılması gerektiği anlatıldı.

ULUTEK Teknopark firmalarını ihracat ekosistemine hazırlamak için webinarlarına devam ediyor. Firmalara dış ticaret ile ilgili sunum yapan Küresel İş Geliştirme Müdürü Nevsal Zülküf Alhas, küresel pazarı tanımak adına ticari istihbaratın ihracatçı için çok önemli bir husus olduğunu söyledi. 

ÖRNEK ÇÖZÜMLER SUNULDU
ULUTEK Teknopark ev sahipliğinde Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Bursa Uludağ TTO)  ve TradeAtlas iş birliğinde çevrimiçi olarak ‘Ticari İstihbarat’ adlı eğitim webinar çalışması gerçekleştirildi. Webinarda ULUTEK Teknopark’ta faaliyetlerini sürdüren TradeAtlas firmasında Küresel İş Geliştirme Müdürü olarak görev yapan Nevsal Zülküf Alhas, ticari istihbaratın önemini ve TradeAtlas’ın sunduğu hizmetleri canlı örnek çözümleriyle katılımcılarla paylaştı.

GÜNCEL VERİLER ÖNEMLİ
Dünya genelinde gerçekleşen ithalat ve ihracatın resmi verileri üzerinden ticari veri araştırması sunduklarını kaydeden Alhas, “70’ten fazla ülkedeki müşterileri ve 25 ülkedeki temsilcilikleri ile küresel çapta hızla büyümeye devam ederken etrafımızda olup biten gelişmeleri de doğru yorumlamamız gerekiyor. Bugün ihracatçı ve ithalatçı iş ortakları ile nokta atışı ve en güncel veriler ile isabetli kararlar alarak ihracat stratejilerini belirlemek gerekiyor. Veri kapsamı dâhilinde ülkelerin Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu, ihracatçı, ürün ve marka temellerinde firmaların ne kadarlık, hangi ihracatçı firmadan, hangi tarihte ve ülkeden ithalatları gerçekleştirdiği gibi en kritik pazar bilgilerinin profesyonel çözüm ortaklarından edinilmesi dış ticarette büyük avantajlar sağlayacaktır. Bu şekilde uluslararası pazarlardaki rakiplerin sevkiyatlarını görebilir ve potansiyel yeni müşterilere ulaşılabilirsiniz” diye konuştu.