KESİNTİSİZ HİZMET İÇİN SUNUCU BARINDIRMAK ŞART

  • <%=haberItem.BASLIK %>
11 Ekim 2021 Pazartesi

ULUTEK Teknopark’ta faaliyet gösteren firmalara, web site performanslarının artırılması için sunucu barındırmanın gerekli olduğu anlatıldı.

ULUTEK Teknopark ev sahipliğinde Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve TURKTICARET.Net iş birliğiyle ‘Web Site Performansı İçin Sunucu (Server) Neden Önemlidir?’ başlıklı webinar, TURKTICARET.Net firması tarafından geliştirilen web.tv platformu üzerinden gerçekleştirildi. 

‘KAYNAK YAPISI, YÖNTEMİ BELİRLER’
Web sitelerinin hızlı ve kesintisiz olarak kullanıcılara hizmet sağlaması hakkında bilgilerin verildiği etkinliğin moderatörlüğünü yapan TURKTICARET.Net Kurumsal Satış Uzmanı Duygu Beytekin ve konuşmacı TURKTICARET.Net Sistem Yöneticisi ve Teknik Destek Yönetmeni Mesut Güner katılımcıların sorularını cevapladı. Güner, “Yapının kaynak gereksinimlerine bağlı olarak cloud sunucu ve hosting arasında bir seçim yapabilirsiniz. Örneğin basit bir web sitesini paylaşımlı hostinglerde barındırabilirken, çok yüksek kapasiteli ticaret altyapıları bulunan bir siteyi paylaşımlı yapılarda bulundurmanız uygun değildir. Paylaşımlı yapıların amacı, kullanıcılara optimum seviyede kaynak sağlayarak maliyetleri düşürmektir. Ancak büyük ölçekli bir e-ticaret sitesinin paylaşımlı hostingde çalıştırılması verimli olmayacaktır. TURKTICARET.Net olarak biz bu noktada, kullanıcıların aylık grafik durumları ve anlık kaynak kullanımlarını tespit ederek firmaları, mümkün olduğunca doğru sunucu altyapılarına yönlendiriyoruz” dedi. 

‘VERİ MERKEZLERİ, EKONOMİKTİR’
Sunucu yanıt erişim hizmetinin kullanıcıların web sitesi ziyaretlerini artırdığını belirten Güner, “Yavaş bir internet sitesi kullanıcılar tarafından kısa sürede terk edilmektedir. Sunduğunuz hizmet veya ürünlerinizi müşterilerinize daha sağlıklı bir şekilde ulaştırabilmek için sunucu barındırma hizmeti almalısınız. Firmalar maliyet açısından sunucularını kendi ofislerinde ya da işletmeleri bünyesinde bulundurmak istiyorlar. Bu noktada firmalar elektrik kesintileri, internetteki dalgalanmalar ve doğal afetler gibi dış etkenleri birçok riski de göze almış oluyorlar. Global standartlara göre hazırlanan Tier 3 sertifikası uyumluluğundaki veri merkezileri, kesintisiz güç kaynağı, en az üç farklı lokasyondan bağlantı yedekliliği, jeneratör desteği ve iklimlendirme gibi önemleri zorunlu olarak alıyorlar. Firmalar verilerini veri merkezleri yerine kendi firmalarında barındırdıklarında hesap ettiklerinden çok daha fazla maliyete katlanmış oluyorlar” ifadelerini kullandı.