TEKNO KATALOG, GİRİŞİMCİLERİN KAMU PAZARINDAKİ YOLU

  • <%=haberItem.BASLIK %>
18 Ekim 2021 Pazartesi

ULUTEK Teknopark’ta gerçekleştirilen Tekno Katalog Tanıtım Toplantısı’nda, katılımcılara Devlet Malzeme Ofisi’nin ‘Kamu Alımları Yoluyla Teknoloji Geliştirme ve Yerli Üretim Programı’ kapsamında hayata geçirilen ekonomik kalkınma amaçlı platform tanıtıldı. 

ULUTEK Teknopark, Bursa Uludağ Üniversitesi, BTSO, Bursa Uludağ TTO ve Devlet Malzeme Ofisi ( DMO ) işbirliğiyle “Tekno Katalog Tanıtım Toplantısı” düzenlendi. 
Devlet Malzeme Ofisi tarafından  geliştirilen Girişimcileri kamu pazarı ile buluşturan özel satış kanalı Tekno Katalog platformu hakkında bilgiler verildi.

PAZARLAMA-SATIŞ ALANINA DESTEK
Tekno Katalog’un teknoloji şirketlerinin sağlıklı bir büyümeye ulaşması amacıyla kurgulandığını belirten Tekno Katalog Şube Müdürü Suat Yamaç, “Girişimcilik ekosisteminin problemlerine, girişimcilerin gözünden tespit edip girişimcilerin dilinden çözümler getiriyoruz. ‘Kamudaki Satış Kanalınız’ sloganı ile yola çıktığımız platformumuz, ‘Kamuda Akıllı Satın Alma’ olarak kamu alımlarıyla; yeniliği, yerlileşmeyi, teknoloji transferini ve girişimciliği destekleme gayesiyle faaliyete geçirildi. Tekno Katalog, ülkemizin önde gelen teknokentlerinde yer alan yöneticiler, girişimciler, akademisyenler ve danışmanlar ile birlikte yürütülen yaklaşık iki yıl süren Ar-Ge çalışmasıyla geliştirildi. Platformumuz, girişimcilik ekosisteminin en zorlu tarafı olan pazarlama-satış bölümüne dokunuyor” ifadelerini kullandı.

GİRİŞİMCİLERE YOL HARİTASI ÇİZİYOR
Tekno Katalog’un girişimcilere büyümede yol haritası çizdiğini de söyleyen Yamaç, “Girişimcilik sürecinde fikirden ürüne ve üründen pazara giderken yaşanan zorlukları biliyoruz. Yeniliği ve girişimciliği geliştirme amacıyla, orta ve yüksek teknolojili yerli ürünlerin kamu pazarında yer almasını sağlayarak bu girişimcilerimize ticarileşme ve markalaşma boyutunda destekler veriyoruz. Şu anda aktif sözleşmeli 80’den fazla firmamız bulunuyor ve her birinin büyüme hikâyeleri ve ihracat başarıları var. Ülkemizde bulunan tüm Ar-Ge yatırımlarının bu kataloğa entegre ederek, kamunun ihtiyaçlarını karşılayabilmek en büyük hedefimiz” dedi.