ULUTEK VE BUÜ, OTOMOTİVİN GELECEĞİ TASARIM YARIŞMASI'NDA GELENEĞİ BOZMADI

  • <%=haberItem.BASLIK %>
19 Ekim 2021 Salı

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği tarafından 10’uncusu düzenlenen, Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nın finalinde ödüller sahiplerini buldu. 383 projenin yarıştığı finalde ULUTEK Teknopark firmalarından Oxodes Teknoloji, ‘Hibrid Konum Kontrol Sistemleri’ projesi ile dördüncü olarak 80 bin TL’lik ödüle layık görüldü.

ULUTEK Teknopark aracılığıyla yarışmaya katılan 6 girişimci, 383 projenin değerlendirildiği yarışmada, ilk 30’a girmeyi başardı. Finale gidecek ilk 10 projenin belirlendiği bir sonraki aşamada ise ULUTEK Teknopark’ta yer alan Ocalis Mühendislik ve Oxodes Teknoloji firmaları finalde yer aldı. Oxodes Teknoloji, ‘Hibrid Konum Kontrol Sistemleri’ projesi ile dördüncü olarak 80 bin TL’lik ödüle layık görüldü.

EN FAZLA PROJE BAŞVURUSU BUÜ’DEN
‘Hareketlilik Ekosisteminde Çözümler’ teması ile gerçekleştirilen OİB Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’na yapılan, 16’sı yurt dışından olmak üzere 104 üniversiteden 383 proje başvurusunun, 37 proje ile yaklaşık yüzde 10’una sahiplik eden Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) yine geleneği bozmadı. 383 proje başvurusundan 40’ı ULUTEK Teknopark’tan ve 37’si Bursa Uludağ Üniversitesi’nden geldi. İlk 30’da yer alan projelerden 6’sını bünyesinde barındıran ULUTEK Teknopark, yarışmanın partner merkezleri arasında en başarılı merkez olmayı tekrar başardı.

REKTÖR KILAVUZ: YETKİNLİĞİMİZ TAKDİR EDİLİYOR
Bursa Uludağ Üniversitesi’nin marka üniversiteler arasındaki konumu ile birlikte araştırma üniversiteleri kategorisinde yer aldığını işaret eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Özellikle otomotivin can damarının attığı bir şehirde ve merkezde bulunuyoruz. Üniversitemizde hem otomotiv malzemeleri teknolojileri, hem de otomotiv mühendisliği konusunda çok ciddi atılımlar var. Örneğin; Türkiye’de henüz daha elektrikli araçlar banttan inmeden personel ihtiyacını ön görerek geçen yıl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’muzda ara eleman yetiştiricisi olarak kabul ettiğimiz bir programı faaliyete geçirdik. Çocuklar bu yıl 2. sınıfı okuyor. İnşallah önümüzdeki yıl Gemlik’te de aynı bölümü açacağız. Çok güçlü bir Otomotiv Mühendisliği Bölümümüz var. Özellikle Makine Mühendisliği Fakülte’mizde Malzeme ve Konstrüksiyon anabilim dallarımızın çok güçlü olduğu biliniyor. Bu güçlü yapı, TÜBİTAK tarafından da tespit edildi ve Araştırma Üniversiteleri içerisinde İstanbul Teknik Üniversitesi ile beraber üniversitemiz ‘Otomotiv Malzeme Teknolojileri’ konusunda en başarılı iki üniversite kabul edildi. Bu yetkinliklerimizin ve potansiyelimizin kurumlar tarafından takdir edilmesi, heyecanımızı ve şevkimizi bir kat daha arttırıyor” şeklinde konuştu.

DERECEYE GİREN PROJELER
‘Steer-By-Wire’ isimli projesiyle Can Acar birincilik, ‘HydroBorPEM Fuel Cell Technologies’ projesiyle Erhan Demircioğlu ikincilik, ‘Advoard Robotics’ projesiyle Pınar Oğuz Ekim üçüncülük, ‘Hibrid Konum Kontrol Sistemleri’ projesiyle Çağatay Karademir dördüncülük ve ‘Hologram Görüntüsü ve Yapay Zekâ Teknolojisine Sahip Akıllı Araç Asistanı’ projesiyle Serdar Sultanoğlu beşincilik ödülünü aldı.