NOSAB BAŞKANI GÜLMEZ, TEKNOLOJİ SAHNESİ'NDE: SIFIRDAN DİJİTAL DÖNÜŞÜM, HIZ KAZANDIRDI

  • <%=haberItem.BASLIK %>
15 Kasım 2021 Pazartesi

ULUTEK Teknopark tarafından düzenlenen Teknoloji Sahnesi’ne konuk olan NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, sanayicilerin ihtiyaç duydukları verilere anlık ulaşabildikleri e-OSB dönüşüm sürecinin büyük kazanımlar sağladığını anlattı.

ULUTEK Teknopark’taki firmalara iş birliği imkânları oluşturmak ve hedef pazarlarında yeni ufuklar açmak amacıyla başlatılan Teknoloji Sahnesi’nin konuğu, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez oldu. Gülmez, sıfırdan başlattıkları dijital dönüşüm sürecinin OSB’ye sağladığı getirileri anlattı. 

ULUTEK FİRMALARI, SANAYİNİN İHTİYAÇLARINDA ÇÖZÜM NOKTASI
Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte e-OSB’nin hayata geçirilmesi sürecini anlatan NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, “2001 yılında bir OSB yasası çıktı. Biz bu yasa ile Türkiye’de kurulan ilk özel OSB’yiz. Hemen arkasından Nilüfer Sanayici ve İş Adamları Derneği NİLSİAD’ı kurduk. 234 hektar alanda faaliyet gösteriyoruz ve 350’ye yakın işletmemiz var. Bölgedeki firmaların ihracat potansiyeli, yıllık yaklaşık 1 milyon dolar. Bölgemizde ağırlıklı olarak otomotiv, metal, plastik ve makine sanayi firmaları faaliyet gösteriyor. Geçen yıl BEBKA’ya otomasyon ve verimlilik projesi adı altında e-OSB projesiyle müracaatta bulunduk. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi olduğum için de projenin ilk uygulayıcısı olmak istedim ve NOSAB’da e-OSB Otomasyon Projesi’ni hayata geçirdik. Bunun için de BEBKA, önceki yıl 2 milyon TL hibe katkısı sağladı. Biz ‘OSB’lerde e-OSB ve Dijital Dönüşüm’ adlı projeyi gündeme aldık. Bunu da Sanayi Bakanlığı ile birlikte yaptık. Ulutek Teknopark’ta faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası birçok başarılı projeye imza atarak kendini ispatlamış potansiyel çözüm ortakları ile gerek sanayi bölgemiz gerek sanayi bölgemizde bulunan firmalar olarak işbirlikleri yapmak isteriz. ” dedi.

TÜM VERİLERE ANLIK ULAŞILABİLİYOR
Dijital dönüşümle birlikte oluşan e-OSB platformunun sanayicilere çok büyük imkânlar sağlayabileceğini de kaydeden Gülmez, “Bizim e-OSB kapsamında sanayiciye verebileceğimiz birçok hizmet var. Dijital dönüşüm dışında e-OSB’ye baktığımızda abone bazındaki sanayiciler, tüm tüketim verilerine anlık ulaşabilecek. Bu sayede sanayiciler, kendi planlamalarını kolay ve her an ulaşılabilecek şekilde görebilecek. Biz pandemiden sonra teknik imkânlarımızın el verdiği en hızlı şekilde bu hizmeti vermeye başladık. Bu projenin ilerleyen zamanlarında ise tüm hizmetlerimizi online olarak kullanılmaya hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Fiber altyapımız sayesinde sanayicilerimize daha iyi, kusursuz internet ve iletişim imkânı sağlamış olacağız. Bu çalışmalarımızın dijital olarak bize ve sanayicimize çok büyük faydalarının olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.