ULUTEK'TE, YURTDIŞI GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ ANLATILDI

  • <%=haberItem.BASLIK %>
23 Aralık 2021 Perşembe

ULUTEK’te firmalara teknoloji bazlı girişimcilik ekosistemleri hakkında bilgiler verilerek, küresel pazarda bölgesel avantajlar anlatıldı. 

ULUTEK Teknopark’ta gerçekleştirilen ‘Yurtdışı Girişimcilik Ekosistemleri’ başlıklı çevrimiçi eğitimde katılımcılara, iş fikirlerinde sürdürülebilirlik sağlanmasına katkı sağlamak amacıyla püf noktaları aktarıldı.

‘FINTECH MERKEZLERİNİ RADARINIZA ALIN’
Toplantının açılış konuşmasını yapan ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Girişimcilik ekosistemini canlandırmak amacıyla tüm girişimci adaylarını bölgemizde teknolojiyle buluşmaları için bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Yurt içi ve yurt dışındaki bölgesel girişimcilik ekosistemlerinde sunulan imkânlara dikkati çeken Dijital İnovasyon Danışmanı Semih Kumluk, “Fintech, finansal hizmetlerin daha kolay, daha iyi ve daha hızlı verilmesi amacıyla oluşturulmuş bir yeniliktir. Günümüzde girişimcilik ekosisteminde yükselen değer olan Fintech kapsamında bir iş fikriniz varsa yatırım alma olasılığınız daha güçlü. Melek yatırımcıların da hayli dikkatini çeken Fintech, dünyada adeta bir yenilenme etkisi yarattı” diye konuştu. 

‘BU TEKNOPARK, ÖNEMLİ DEĞERLER KATIYOR’
Kurumsal şirketler açısından teknolojileri takip etmenin büyük avantajlar sağladığını da kaydeden Kumluk, “Gün geçtikçe gelişen ve değişen yenilikçi teknolojik çözümler, girişimcilik ekosistemine katkı sunuyor. Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de bu ekosistemde teknoparklar, oldukça önemli bir yere sahiptir ve teknoloji yuvası konumundadır. ULUTEK de bu anlamda girişimcileri ve firma yetkililerini günümüz teknolojilerine ayak uydurmaları için geliştirdiği projeler ve eğitimlerden dolayı sürekli olarak kaydettiği ilerlemeyi hızlandırıyor. ULUTEK yetkililerine ve bölgede yer alan 160’yı aşkın firmaya, kentimize ve ülkemize kattıkları değerden dolayı teşekkür etmek istiyorum” dedi.