Ekonominin zirvesinden Uludağ Üniversitesi’ne ödül

  • <%=haberItem.BASLIK %>
6 Ocak 2017 Cuma

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 43.’sü gerçekleştirilen ‘Ekonomiye Değer Katanlar – 2016’ töreninde Uludağ Üniversitesi ‘Tahkim ve Arabuluculuk’ alanında ödüle layık görüldü.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi İzzetin Küçük, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, meclis ve komite üyeleri ile Bursa iş dünyası temsilcileri katıldı.

Toplam 8 ayrı kategoride 71 ödülün sahiplerini bulduğu gecede Uludağ Üniversitesi’ne tahkim ve arabuluculuk verilen ödülü verildi. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ödülü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın elinden aldı.

TAHKİM HAKEMLERİ ANLAŞMAZLIK SORUNUNA ÇÖZÜM GETİRECEK

Alınan ödül hakkında açıklama yapan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “İş Barışına Katkı Sağlayanlar Ödülü ile birlikte, bu anlamlı tören nedeniyle BTSO Başkanı Sayın İbrahim Burkay’a ve tüm Oda yöneticilerine şükranlarımızı sunuyorum. Bursa ve Türkiye ekonomisine sağladıkları büyük katkılar nedeniyle tüm iş dünyası temsilcilerimizi tebrik ediyorum. Üniversite olarak kent ile bütünleşmeye büyük önem veriyoruz. İş dünyası ve sanayicilerden gelen talepleri çok önemsiyoruz. Bu anlamda Türkiye’de ilk defa Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte tahkim ve arabuluculuk eğitimleri düzenledik. Eğitimlerin dünyada ilk kez kendi İngilizce dışında bir dilde yapılıyor olması da ayrı bir önem kazandı. İş dünyasında büyük bir kargaşaya neden olabilen karşılıklı anlaşmazlık sorununu mezun ettiğimiz tahkim hakemleriyle büyük ölçüde çözümlemiş olacağız” diye konuştu.