ULUTEK'TE İNSAN KAYNAKLARI SÜREÇLERİNDE OYUNLAŞTIRMA ELE ALINDI

  • <%=haberItem.BASLIK %>
28 Haziran 2022 Salı

ULUTEK Teknopark, firmalarına ayrıcalıklı eğitimler vermeye devam ediyor. Digi-Stage Kurucu Ortağı Emi Nevaro’nun konuşmacı olarak katıldığı çevrimiçi eğitimde, insan kaynakları sürecinde oyunlaştırma ile ilgili önemli noktalara değinildi.

HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRABİLİRİZ
Hayatın her alanına dair oyunlar geliştirmenin mümkün olduğunu kaydeden Digi-Stage Kurucu Ortağı Emi Nevaro, “Bunlar kuralsız, eğlence amaçlı, yaratıcılığı tetikleyen, yapılandırılmış odağı bulunmayan oyunlar olacağı gibi yapılandırılmış, sistematik, ödülü, kuralı, süresi belirlenmiş oyunlar da olabilir. Sadece çocukluğumuz ya da iş hayatımızda değil, hayatımızın tüm alanlarında oyunlaştırma ile hayatımızı kolaylaştırabiliriz. Oyunlaştırma, oyun felsefesinin ve mekaniklerinin oyun dışı alanlarda kullanılmasıdır. Davranış değişikliğini gerçekleştirebilmek için gerekli motivasyonu yaratmak ve mevcut problemi çözmek için kullanıcıları teşvik etmek amaçlanmaktadır. 2014 Soçi Kış Olimpiyatları ile ilgili farkındalık için 30 ‘squat’ yapana bir metro bileti verildi. İsveç’te de piyano merdivenler ile insanların yürüyen merdivenleri tercih etme alışkanlığı değiştirildi. Bunun gibi oyunlaştırmaları iş hayatımızın oryantasyon süreçlerinde, yetkinlik gelişim programlarında, eğitimlerde, ölçme-değerlendirmelerde, iç iletişimimizde ve motivasyon etkinliklerinde kullanabiliriz” dedi.

ÖĞRENME HIZLANDI, HAFIZA ZAYIFLADI
Bir bilgiyi alıp içselleştirerek hayatın içinde uygulamanın önemli olduğunu da belirten Emi Nevaro, “Çağımızda bilgiye çok daha kolay bir şekilde ulaşıyoruz. Eskiden bilgi çok değerliydi, çünkü ulaşmak çok daha zordu. Günümüzde ise bilgiye tek tuşla erişebilmek mümkün. Bu kolaylık, hafızalarımızı farklı şekillerde kullanmamıza sebep oluyor. Bilgiyi hafızamızda tutma oranımız çok düşük. Bilgiyi alma, tutma, işleyip hayata katma süreci bir bütündür ve bilmek ile yapmak başka şeylerdir. Yapmak, çok ayrı bir motivasyon ister. Bu motivasyonu da hayatımıza oyunla dâhil edebiliriz” ifadeleriyle birçok konuda oyunlaştırma marifetiyle motivasyonu artırarak hedeflere ulaşmanın mümkün olduğunu dile getirdi. Katılımcıların sorularını yanıtlayan Nevaro, ULUTEK Teknopark yönetimine buluşma için teşekkür etti.