ULUTEK TEKNOPARK'A BAKANLIKTAN UZMAN ZİYARETİ

  • <%=haberItem.BASLIK %>
30 Haziran 2022 Perşembe

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bölge Uzmanları Burcu Karapınar ve Yunus Özmodanlı, ULUTEK Teknopark’a yaptıkları ziyarette Genel Müdür Prof. Dr. İrfan Karagöz  ve Ulutek Teknopark ekibi ile bir araya geldikten sonra Envora Ar-Ge, Vomsis Bilişim ve Perla Fruit  firmalarının yetkililerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bölge Uzmanları Burcu Karapınar ve Yunus Özmodanlı Bursa programları kapsamında ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz ile bir araya geldi. ULUTEK Teknopark’a gösterilen yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Prof. Dr. Karagöz, “Teknolojik gelişmeler karşısında bilim temelli araştırmalarla yenilikçi çözümler üretilmesi noktasında ULUTEK Teknopark olarak çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Yenilikçi fikirlere kapımız sonuna kadar açık. Bakanlığın değerli destekleriyle adımızdan daha çok söz ettireceğiz” diye konuştu. 

ULUTEK Teknopark’ın firmalara çok önemli fırsatlar sunduğunu kaydeden Burcu Karapınar ve Yunus Özmodanlı daha sonra ULUTEK firmalarından Envora Ar-Ge, Vomsis Bilişim ve Perla Fruit  firmalarını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Envora Ar-Ge Kurucusu Prof. Dr. Taner Yonar, “TÜBİTAK 1507 Ar-Ge Destek Programı kapsamında hazırlamış olduğumuz atık sularda kullanılabilecek yerli ve milli ultrasonik doppler debimetre sisteminin geliştirilmesi ve sıfır atık yaklaşımıyla manyetitin koagülant-flokülant olarak kullanıldığı kimyasal arıtma sisteminin geliştirilmesi projelerimiz üzerine çalışmalar devam ediyor” dedi. Vomsis Bilişim Kurucusu Emre Kayretli ise akıllı bankacılık sistemi üzerine çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Öncelikle bankacılık sektöründeki problemleri belirleyerek çıktığımız yolda bugün tek bir uygulamayla birçok sorunu çözmüş durumdayız. Birçok banka hesabını tek uygulama ile yönetmek çok daha kolay ve güvenli, ayrıca ciddi anlamda tasarruf sağlıyor. Mobil ve web ortamında hizmet veriyoruz ve bankayı kapsayan bütün işlemlerde var olmak istiyoruz. Uygulamamızla yurtdışına açılmak gibi hedeflerimiz var” dedi. Perla Fruit yetkilileri ise gerek meyve ihracatı gerekse meyve kalıntıları ile ilgili yapılan analizler ve arge çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Uzmanlar, daha sonra Ulutek Maker Çocuk Atölyesi, Ön Kuluçka Merkezi, Kuluçka Merkezi ve kurulma aşamasında olan atölyede incelemelerde bulundu.