BURSALI GİRİŞİMCİLER, BULUT TEKNOLOJİSİNDE DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR PLATFORM GELİŞTİRDİ

  • <%=haberItem.BASLIK %>
30 Kasım 2023 Perşembe

ULUTEK Teknopark firmalarından Cross4Cloud (C4C), bulut teknolojisi sektöründe devrim niteliğinde bir girişime imza attı. Geliştirilen platform ile bulut bilişim modelleri tek merkezden yönetilecek.

Bulut teknolojisi alanında faaliyet gösteren Cross4Cloud, global kurumsal şirketler için çoklu bulut sistemlerini tek bir platform üzerinden yönetme, izleme, operasyonları iyileştirme ve gerektiğinde sağlayıcılar arasında hızlı göç süreçleri sağlayan bir SaaS platformu geliştirdi.

TEK MERKEZDEN YÖNETİLEBİLECEK
Uluslararası bir trend olan ‘çoklu bulut kullanımının etkin yönetilmesine’ odaklanan Cross4Cloud'un geliştirdiği platform, kurumsal firmaların çoklu bulut yönetiminde yaşadıkları zorluklarını ortadan kaldıracak ilk global çözüm olarak öne çıkıyor. Alanında kapsamlı bir çözüm sunarak çoklu bulut yönetimi konusunda lider konumda yer aldıklarını belirten Cross4Cloud CEO'su Ercan Yeşil, “Amacımız, özel bir şirket ya da kuruluş tarafından kullanılan bir bulut bilişim modeli olan ‘major public cloud’ sağlayıcılarını tek bir platformda birleştirmek. Bu sayede çoklu bulut yapılarını yönetmek, operasyonları geliştirmek ve kurumsal firmalara kapsamlı bulut çözümleri sunmak. Ayrıca, ‘public’ ve ‘private cloud’ ortamlarının hibrit bir yapıda tek bir merkezden yönetilmesini sağlayarak dünya çapında tanınan bir bulut hizmeti markası olmayı hedefliyoruz.” dedi.

‘ULUTEK’İN DESTEKLERİYLE GÜÇLENİYORUZ’
Ercan Yeşil, Sabri Murat Binay, Yusuf Ürgüplüoğlu ve Oğuz Sarkut ortaklığında 2021’de kurulan Cross4Cloud'un başarılı yolculuğunda ULUTEK Teknopark'ın sağladığı desteklerin de önemli olduğunu vurgulayan Yeşil, “ULUTEK Teknopark; girişimcilik ekosistemi, üniversite iş birlikleri, vergisel avantajlar, ürün ve markalaşma gibi konularda girişimlere geniş avantajlar sunuyor. Özellikle girişimci dostu yönetim kadrosu, girişimlerin her türlü ihtiyacına çözüm getirerek başlangıç aşamasında gereksinim duydukları desteği sağlıyor. Bu kapsamda, Ulutek yönetim kadrosuna teşekkürlerimi iletmek istiyorum.” dedi.  ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz ise “ULUTEK ekosisteminde yer alan firmaların çalışmalarını yakından takip ediyor ve destek sağlamaya devam ediyoruz. İş dünyasının farklı sektörlerinde alanında öncü ve örnek çalışmalara imza atan firmalarımızın ulusal ve uluslararası arenalarda elde ettiği başarılar bizleri gururlandırıyor. Bu bağlamda Cross4Cloud firmamızın çalışmalarını da takdir ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.