YAZILIM FİRMASI SEÇİMİ, PROJENİN BAŞARISINI ETKİLEYEN ÖNEMLİ BİR ADIM

  • <%=haberItem.BASLIK %>
12 Şubat 2024 Pazartesi

ULUTEK Teknopark firmaları arasında bilgi ve deneyimlerin paylaşılarak etkileşimin artmasının hedeflendiği ‘ ULUTEK Teknoloji Sahnesi’ programına Teknopark’ta faaliyetlerini sürdüren Performas firması konuk oldu. Performans Firma Kurucusu Cemil Fidanlıgül ‘Hizmet Sağlayıcısı olarak doğru yazılım firması nasıl seçilir?’ konu başlığı ile katılımcılara doğru yazılım firmasını seçme sürecinde dikkate almaları gereken ana noktaları sunarak, iş süreçleri ve başarı üzerindeki belirleyici rolü hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

‘Çalıştığınız yazılım firması neden önemli?’ sorusuna cevap vererek bilgilendirmelerine başlayan Cemil Fidanlıgül, “Projelerinizin başarısı, süreçlerinizin verimliliği ve nihai ürününüzün kalitesi büyük ölçüde bu karara bağlıdır. Siz sadece bir hizmet ya da ürün satın almıyor aynı zamanda şirketiniz hakkındaki en önemli bilgileri ve verilerinizi bu firmalarla paylaşarak bir ortaklık da kurmuş oluyorsunuz. İyi uyum sağlayan bir ortaklık, geliştirmeyi kolaylaştırabilir, inovasyonu artırabilir ve işinizin genel başarısına katkıda bulunabilir. Aksine, yanlış bir seçim proje gecikmelerine, artan maliyetlere ve tatmin edici olmayan sonuçlara yol açabilir.” dedi. 

EN ÖNEMLİ ADIM İHTİYAÇ ANALİZİ
Projenin başarı sağlaması ve doğru çözüm ortağını bulmak için ihtiyaç analizi, araştırma, uzmanlık, uyum ve iletişim, satış sonrası hizmetlerin değerlendirilmesi, fiyatlandırma ve ödeme koşullar, ile güvenlik ve gizlilik konularını değerlendirmenin önemini vurgulayan Fidanlıgül, “Gereksinimler doğru anlatılmazsa yanlış bir hizmet satın alabilirsiniz. İlk adım olarak, projeniz için gerekli olan ihtiyaçları tanımlamak önemlidir. Hangi özelliklerin, fonksiyonların veya özel gereksinimlerin projenizin başarısı için kritik olduğunu belirlemek için detaylı bir analiz yapmalısınız.” dedi.