Uludağ Üniversitesi TTO'da Hazırlanan Patentler Görücüye Çıktı

  • <%=haberItem.BASLIK %>
10 Kasım 2017 Cuma

Üniversite Sanayi İş birliği Merkezleri Platformu (USİMP) Ulusal Patent Fuarı 6-7 Kasım 2017 tarihleri arasında Harbiye Askeri Müzesi’nde gerçekleşti. Etkinlik ile üniversitelerde üretilen teknolojilere dayanarak, patent başvurusu yapılmış veya tescil alınmış patentlerin sergilenmesi ve potansiyel yerli/yabancı girişimcilere/sanayicilerle tanıtılması ile sanayicilere de yeni yatırım olanakları sunulması amaçlanmaktadır.

2017 ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı etkinliğinde, 2015 ve 2016 yıllarındaki formattan farklı olarak, Teknoloji Transfer Ofislerinin portföylerini sunumlarına ilave olarak, Ar-Ge merkezlerinin de patentlerinin, ürünlerinin ve Ar-Ge İnovasyon çalışmalarının sergilenmesine olanak tanınmıştır.

Dünyanın farklı yerlerinden gelen yerli ve yabancı girişimci ve sanayicilerin bulunduğu fuarda Uludağ Üniversitesi TTO da yerini aldı. Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UÜ TTO) bünyesinde akademisyenler tarafından hazırlanan ve ticarileştirilmeye uygun bulunan 5 patent, sanayicilerin ve patent bu fuarda sergilendi.