Ulutek Bilişim Kümesi BUTECH İspanya'da

  • <%=haberItem.BASLIK %>
6 Mart 2018 Salı

T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen, Ulutek Teknopark tarafından yürütülen HİSER projesi kapsamında kurulan BUTECH Bilişim Kümelenmesi, Bursa’nın önde gelen yazılım firmalarından oluşan, Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin birçok kentine ve dünyanın çeşitli bölgelerine ürün ve hizmet sunmaktadır. İhracat kapasitelerini artırmak amacıyla bir araya gelen güçlü yazılım firmaları birlikte eğitim, danışmanlık, yurtdışı tanıtım ve pazarlama etkinlikleri düzenlemektedir.

Bu kapsamda 26 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen, dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olarak kabul edilen Mobil Dünya Kongresi'ne katıldılar. Mobil Dünya Kongresi kapsamında “Daha İyi Bir Gelecek Yaratmak" temasıyla başlayan fuarda 208 ülkeyi temsilen 108 bin katılımcı, 6 bin 100 şirket CEO’su, 320 konuşmacı, 3 bin 500 basın mensubu, 2 bin 300’ün üzerinde katılımcı şirket yer aldı.

En son teknolojilerin tüketici ile buluştuğu fuar kapsamında, dünyanın önde gelen şirketleri son teknoloji ve son ürünlerini tüketiciler ile buluştururken tüm dünyadan yoğun ilgi görüyor. Katılımcılar 5G, akıllı telefon, giyilebilir teknolojiler ve artırılmış gerçeklik başta olmak üzere çoğu alanda son yeniliklerini tüketiciye sunmuşlardır. Fuara Türkiye’den de çok sayıda şirket katılmıştır.

BUTECH kümelenmesi firmaları Ulutek Teknopark’ın organizatörler arasında yer aldığı, Avrupa İşletmeler Ağı tarafından organize edilen ikili iş görüşmeleri etkinliğine katılım sağladılar. 26 – 28 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen etkinlik çerçevesinde BUTECH firmaları potansiyel partnerleriyle bir araya geldiler. Firmalar, ürün ve teknolojilerini global pazarda görücüye çıkardı ve işbirliği arayışı olan firmalarla masaya oturdular.

Etkinlikten son derece memnun ayrılan BUTECH firmaları, 2019 yılında Mobil Dünya Kongresi’nde stant açmayı planlamaktadır.

 

 

 

 

www.butech.biz