6. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'ne Katıldık

  • <%=haberItem.BASLIK %>
11 Mayıs 2018 Cuma

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 6. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi, 08 Mayıs 2018 tarihinde Bilkent Otel ve Konferans Merkezi'nde gerçekleştirildi. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçlarına göre, geçen yılın en başarılı teknoloji geliştirme bölgeleri, yapılan törende ödüllerini aldı. 

Zirvede konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'de, teknoloji geliştirme bölgesi sayısının 77'ye ulaştığına, bu bölgelerin 56'sının faal olduğunu, 21'inin ise yapımının devam ettiğini söyledi.

81 ilin tamamında teknoloji geliştirme bölgesi kurmayı amaçladıklarının altını çizen Özlü, "Yılın ilk 3 ayında, 8 teknoloji geliştirme bölgesinin kuruluşunu ilan ederek, yeni bir rekora imza attık. Mevcut teknoloji geliştirme bölgelerimizde, 5 bin firma faaliyet gösteriyor. Teknoparklarımızda 47 bin 500 Ar-Ge personeli istihdam ediliyor. Bugüne kadar 28 bin proje tamamlanırken, 8 bin 500 proje üzerinde çalışmalar devam ediyor. Teknoparklarımızda üretilen projelerden 3,4 milyar dolar ihracat geliri elde edilmiştir." diye konuştu.

Özlü, Türk sanayisine sıçrama yaptırmayı hedeflediklerini ifade ederek, Türkiye'yi teknoloji üssü yapacak, ülkeyi bilim merkezi konumuna yükseltecek her türlü yatırıma devam ettiklerini anlattı.

ULUTEK A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Hakan GEDİKLİ’nin katıldığı zirvede firmalarımızdan Tekno Tasarım Mühendislik, T.T.C. Mühendislik ve Edutech Yazılım ürünlerini sergilediler.