Ulutek, Firmalarını Yeni Sürece Adapte Eden Çalışmalarını Sürdürüyor

  • <%=haberItem.BASLIK %>
19 Kasım 2020 Perşembe

ULUTEK Teknopark, BEBKA Teknik Destek Programı kapsamında “Bursa’daki Bilişim Firmalarının İnovasyon Kapasitelerinin Arttırılması ve Rekabetçi Hizmet Süreçlerinin Geliştirilmesi” isimli projeyi yürütüyor.

Proje kapsamında ULUTEK Teknopark’ın başarılı bilişim sektörü firmalarının inovasyon kapasitelerinin arttırılması ve hizmet süreçlerinin rekabetçiliğinin sağlanması amaçlanıyor. Üç ay sürecek yoğun eğitim programı kapsamında Ekim ayından bu yana toplamda sekiz gün süren “Hedeflerle Yönetme Becerileri”, “Süreç ve İş Modellerinde Sadeleşme”, “Çevik Kurum Dönüşümü” ve “Kurumlarda İnovasyon ve Yaratıcılık” konulu eğitimler gerçekleştirildi. Aralık ayı içerisinde ise “Tasarım Odaklı Düşünme” ve “Yeni Dönem Pazarlama Stratejileri” konulu eğitimler gerçekleştirilecek. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, teknoloji merkezlerinde hizmet veren firmalara yönelik olarak gerçekleştirdikleri eğitim programları ile sürecin olumsuz etkilerini en aza indirip, firmalarını pandemi ile birlikte gelen yeni sürece adapte etmeye çalıştıklarını söyledi. ULUTEK Teknopark’ta hizmet veren firmalarının gelişimine katkı sağlayacak çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Prof.Dr. İrfan Karagöz, çalışmalarına destek veren tüm kurum ve firma yetkililerine teşekkür etti. 

Hedeflerle Yönetme Becerileri ve Süreç ve İş Modellerinde Sadeleşme konularında ULUTEK Teknopark’ta hizmet veren firma yetkili ve çalışanlarına bir seminer veren İzgören Akademi Eğitmeni Hakan Şahin, çalışmaları ile ULUTEK Teknopark’ta hizmet veren firmaların pandemi süreci ile birlikte oluşan yeni Pazar dinamiklerine uyum sağlamalarının önün açmayı hedeflediklerini belirtti. Pandemi süreci ile birlikte dijitalleşen iş yaşamının dünyada yeni bir süreci başlattığını anlatan Hakan Şahin, “Biz bir gün uyandık ve pandemiyi karşımızda bulduk. Dolayısıyla şu an yaşamış olduğumuz dönüşümü hep pandemiye bağlıyoruz ancak değişimin sinyallerini çok önceden almıştık. Pandemi olmasaydı da yaşayacaktık. Pandemi, olumsuzlukların yanı sıra bazı avantajları da beraberinde getirdi.  Bu sürecin ve etkilerinin iş gücünün etkin ve verimli kullanılması anlamında ama birçok alışkanlıklarımızı değiştirmek anlamında iyi etkileri olduğunu düşünüyorum. Özellikle yaşanan teknolojik değişimleri ülkemiz ve firmalarımız açısından büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Teknolojiyi iş yapış şekillerine adapte eden,  daha etkin, daha verimli pazarlamaya çalışan firmalar bu süreçte kazanacaktır” dedi.