ULUTEK'TE GLOBALLEŞMEYE HAZIRLIK ANLATILDI

  • <%=haberItem.BASLIK %>
20 Ocak 2022 Perşembe

ULUTEK firmalarına, teknoloji şirketlerinde küreselleşme sürecinde yaşanan değişikliklere karşı uyum sağlamanın yolları anlatıldı. 

ULUTEK Teknopark’ta düzenlenen ‘Teknoloji şirketlerinde globalleşme sürecinde ekip motivasyonu nasıl sağlanır?’ başlıklı çevrimiçi etkinlikte, bölgede faaliyet gösteren firma temsilcilerine çalışan motivasyonunun olumlu ve olumsuz etkileri anlatıldı. Firma çalışanlarını bu alana yönelik şekilde tetiklemek için önemli bilgiler aktaran Stratejik İş Geliştirme Direktörü ve Yönetici Ortağı Vehbi Çelme, katılımcıların sorularını cevapladı.

‘SOSYAL ETKİLEŞİM KURMALISINIZ’
Katılımcılara motivasyon düşüren davranışlara dair farkındalık edinmeleri için püf noktalarını anlatan Vehbi Çelme, “Erişilebilir hedefler üzerinden ilerlemeli ve ekip performansını bu hedef yönetimi üzerinden yükseltmelisiniz. Ekip içi iletişimin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi, çalışan deneyimini güçlendirecektir. Şirket değerleri üzerinden yetkinlik statüleri oluşur. Çalışanlarınızı motive etmek için yaptıkları başarılarını takdir etmeniz, tanımanız, özel günlerini kutlayarak iyi hissettirmeniz, onlarla sosyal etkileşim kurmanız ve gerektiğinde doğru şekilde yöneterek ödüllendirmeniz şirket içinde olumlu sosyal etki oluşturacaktır” dedi.

‘REKABETTE ÖNE ÇIKABİLİRSİNİZ’
Çalışanların iş hayatındaki deneyimlerine katkı sunmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirerek motive edilebileceğini de kaydeden Çelme, “İletişim ve etkileşim deneyimlerindeki artış, rekabet ortamında öne çıkmanızı kolaylaştıracaktır. Teknoloji şirketinizi global pazara açabilmeniz için iş kültürünüzü dünyadaki rekabet ortamına hazırlamanız büyük önem teşkil ediyor. İş kültürünüz hazır olmadan, küreselleşmeniz ve bu işleyiş sürecini yönetmeniz çok zor. Çalışanlarınızı, ekiplerinizi ve bireyleri bu yönde hazırladığınızda şirket performansınız yükselecek ve psikolojik güvenlik alanınız oluşacaktır. Bu sayede bireylerin şirkete katkıları daha da artacaktır. Bu süreçte teknolojiyi doğru bir şekilde kullanarak; iletişim süreçlerini, duyurularını gerçekleştirdiğinizde etkileşiminiz de etkilenecektir” ifadelerini kullandı.