ULUTEK FİRMASI SCITECHSIM'E TÜBİTAK PROJE DESTEĞİ

  • <%=haberItem.BASLIK %>
7 Mart 2023 Salı

ULUTEK Teknopark bünyesinde faaliyetlerini sürdüren SciTechSim firması, TÜBİTAK’tan proje desteği almaya hak kazandı. 

ULUTEK bünyesinde 2022 yılında faaliyetine başlayan SciTechSim Medikal Simülasyon Eğitim ve Yazılımları Tic. ve San. Ltd. Şti., ilk ulusal proje desteğini almayı başardı. Kurucuları; BUÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Çavdar ile Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Züleyha Alper, Doç. Dr. İlker Mustafa Kafa ve Öğr. Gör. Dr. M. Okan Aydın tarafından hazırlanan ve halen devam eden “Tıp Ve Hemşirelik Eğitimleri İçin Santral Venöz Kateterizasyon (SVK) Simülatörü Geliştirilmesi” başlıklı Ar-Ge projesi, TÜBİTAK TEYDEB 1507 Kobi Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

979 BİN TL HİBE VERİLECEK
Proje ekibi tarafından ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde yaklaşık 9 ay önce tıp ve mühendislik eğitim teknolojileri alanında faaliyet göstermek amacıyla kurulan SciTechSim Medikal Simülasyon Eğitim ve Yazılımları Tic. ve San. Ltd. Şti. bünyesinde hazırlanan Ar-Ge projesi, TÜBİTAK TEYDEB 1507 Kobi Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında 979 bin TL hibe almaya hak kazandı.

KOMPLİKASYON RİSKİNİ AZALTACAK
18 ay sürecek proje kapsamında santral ven kateterizasyon simülatörünün, ultrasona uyumlu doku teknolojisi kullanılarak üretilmesi planlanıyor. Ekip, dünyadaki benzer medikal simülatörlerden farklı olarak sensör teknolojisi ile enjektör açısı ve doku penetrasyonunun da ölçülerek anlık geri bildirim sağlanması ve bu sayede komplikasyon riski yüksek olan bu girişimsel prosedürün en doğru koşullarda öğretilebilmesini amaçlayan bir eğitim simülatörü geliştirmeyi hedefliyor. 
SciTechSim, yenilikçi eğitim teknolojilerinin geliştirilmesi konusunda gerçekleştirdiği bilimsel çalışmaların yanı sıra tıp eğitiminde yaygın olarak kullanılan silikon bazlı modellerin yerlileştirilmesi hususunda da multidisipliner araştırmalar ve sektörel iş birlikleri yürütmeye devam ediyor.